Tietoa blogista

Hei täältä blogin takaa 👋

Olen Anna, ihan tavallinen perheenäiti Suomesta. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi lasta ja kaksi koiraa 🐕🐕

Suhtaudun intohimoisesti ruokaan, sillä kokkaaminen on mielestäni tosi rentouttavaa. Olen harrastanut ruoanlaittoa jo yli 20 vuotta, mutta vegaaninen ruokavalio on minulle uusi asia. Koska tutut maut ovat lapsilleni tärkeitä, teen usein veganisoituja versioita tutuista kotiruoista. Testailen eri tuotteita ja tekniikoita löytääkseni parhaat korvikkeet tutuille eläinperäisille tuotteille.

Kun ryhdyin lisäämään kasvisten määrää ruokavaliossani, koin että monet vegaaniset reseptit maistuivat tosi vierailta meille liharuokaan tottuneille. Lapseni suorastaan vastustivat jokaista linssi- ja papupataa. Ryhdyin kehittelemään reseptejä, jotka maistuvat meille kaikille taustastamme riippumatta.

Miksi ryhdyin vegaaniksi 🌱

En olisi koskaan uskonut ryhtyvänsä vegaaniksi. Meillä syötiin ennen lihaa ja maitotuotteita lähes joka aterialla, sellaista lapsiperheen perus arkiruokaa.

Vuonna 2019 kuitenkin sairastuin vakavasti ja sen myötä kiinnostuin kasvisten terveysvaikutuksista. Kasvispohjaisen ruokavalion edut olivat kiistattomat, joten ryhdyin lisäämään runsaasti enemmän kasviksia, hedelmiä ja marjoja omaan ruokavaliooni.

Alunperin tarkoituksenani oli muuttaa ruokavaliotani vähän kasvispitoisemmaksi, mutta ei kuitenkaan ollut tarkoitus tehdä siitä mitään erityisruokavaliota, ei sinne päinkään. Se kuulosti jo ajatuksen tasolla tosi hankalalta ja rajoittavalta…

via GIPHY

Mutta kasvisruokakokeiluni lähti yllättäen vähän lapasesta. Jos meillä ennen vanhaan oli viikossa yksi kasvisruokapäivä, niin jossain kohtaa homma kääntyikin niin päin, että meillä alkoi olla viikossa yksi liharuokapäivä. Lopulta sekin alkoi tuntua tarpeettomalta.

Kyllä, olen todellinen takinkääntäjä! 😆

Mitä syömme 🍴

Koska olen meidän perheen pääasiallinen ruoanlaittaja, imaisin koko muun perheen ikään kuin tahattomasti mukaani. Myös mieheni innostui vegaanisesta ruokavaliosta, joten perheessämme on nyt kaksi vegaania.

Lapsemme syövät kuitenkin kodin ulkopuolella sekaruokaa ja myös kotona heille ostetaan maitotuotteita ja joitain lihatuotteita.

Syön 99-prosenttisesti vegaanisesti, mutta käytän edelleen joskus hunajaa. Matkustaessa on toisinaan niin vaikea löytää vegaanista ruokaa, että reissun päällä syön joskus kompromissina ”tavallista” kasvisruokaa.

Miksi perustin tämän blogin ✏️

Tämän blogin tarkoitus on koota yhteen paikkaan uusia lempireseptejämme. Uuden ruokavalion myötä minun on ollut pakko opetella valmistamaan lukuisia täysin uusia ruokia, ja olen samalla heittänyt vanhoja lempireseptejä roskiin ihan kirjaimellisestikin.

Meillä on muuten käytäntönä, että jokaisella perheenjäsenellä on omia kokkausvuoroja. Niinpä julkaisen tässä blogissa reseptejä myös tunnisteella ”lapset kokkaa”. Nämä ovat erityisen helppoja ja yksinkertaisia, aloittelijalle sopivia reseptejä.

Anna palautetta! 📣

Palautteen saaminen lukijoilta on ihan parasta, joten lähetä ihmeessä viestiä jos sinulla on mielen päällä mitä vain kysymyksiä – pyrin vastaamaan kaikkiin viesteihin ja kommentteihin parin päivän kuluessa.