Tätä kevyttä ja terveellistä makaronilaatikkoa on kokkailtu meillä tänä kesänä lähes joka viikko, aina pienin variaatioin. Resepti on kehittynyt matkan varrella ja nyt lopultakin se on niin täydellinen, että haluan jakaa sen blogissa.

Tämä makaronilaatikko ei muuten kaipaa ketsuppia 😋

Resepti on vähärasvainen ja proteiinipitoinen. Liian monissa resepteissä hukutetaan hyvät ainekset ihan jäätävän kerma- ja juustokerroksen alle. Tässä reseptissä ei käy niin.

Huom. Reseptiin käytetään sekä tuoretta että kuivattua sipulia ja valkosipulia. Nämä eivät siis ole vaihtoehtoiset, vaan tällä tavoin varmistetaan täydellinen makumaailma. Kuivattu sipuli ja -valkosipuli tuovat ruokaan lisää aromia.

Resepti on ihanan yksinkertainen ja sen voisi kertoa neljällä lauseella:

 • Keitä pasta kypsäksi.
 • Kuullota sipulit läpikuultaviksi.
 • Keitä kastikkeen aineksia 10 minuuttia.
 • Sekoita kaikki yhteen ja paista uunissa 30-40 minuuttia.

Siinä se! Tarkemmat ohjeet löydät toki alta, kuten aina.

Artikkelin sisältö

Reseptiin sopivat pastat

Reseptin kuvat on otettu alkukesästä, kun onnistuin vielä löytämään kaupasta makaronia. Nyt saatavuus on heikko, joten olen korvannut makaronit esimerkiksi simpukkapastalla.

Sanoisinpa, että simpukkapastalla tämä kannattaa jatkossa tehdäkin! Lopputulos oli todella mehevä ja maukas. Vaihtoehtoisesti voit käyttää jotain muuta haluamaasi kuviopastaa.

Reseptiin sopivat kasvikset

Reseptiin sopii monikin eri kasvis, joten ohjetta ei tarvitse noudattaa orjallisesti. Olen käyttänyt reseptiin muun muassa kesäkurpitsaa, munakoisoa ja paprikaa.

Tässä kastikkeen kesäkurpitsainen versio – tästä tykkäsimme hurjan paljon:

Kesäkurpitsainen versio kastikkeesta

Kesäinen makaronilaatikko vaihe vaiheelta

Aloita keittämällä pasta kypsäksi isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää keitinveteen 1 teelusikallinen suolaa ennen pastan lisäämistä.

Kaada pastan keitinvesi pois.

Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia.

Lisää loput kastikeainekset pannulle. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes soijarouhe on turvonnut ja kasvikset ovat hiukan pehmenneitä. Kasviksia ei kannata keittää ylikypsiksi.

Tällä kertaa kastikkeesta löytyy munakoisoa ja paprikaa

Kaada valutettu pasta ja kastike isoon uunivuokaan. Sekoita tasaiseksi ja paista sitten 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Maukas vegaaninen makaronilaatikko pavuilla, soijarouheella & kasviksilla


 • Kirjoittaja: Anna
 • Kokonaisaika: 50 minuuttia
 • Annoksia: 8 1x
 • Ruokavalio: Vegaaninen

Reseptin kuvaus

Tämä kevyt tomaattipohjainen makaronilaatikko on uskomattoman herkullista ja ihanan helppo valmistaa. Kasviksia voi vaihdella sesongin mukaan.


Ainesosat

Mittakaava
 • 400 g pastaa
 • 1 tl suolaa keitinveteen

Kastike


Valmistusohje

 1. Keitä pasta kypsäksi isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää keitinveteen 1 teelusikallinen suolaa ennen pastan lisäämistä.
 2. Kaada pastan keitinvesi pois.
 3. Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
 4. Lisää loput kastikeainekset pannulle. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes soijarouhe on turvonnut ja kasvikset ovat hiukan pehmenneitä. Kasviksia ei kannata keittää ylikypsiksi.
 5. Kaada valutettu pasta ja kastike isoon uunivuokaan. 
 6. Sekoita tasaiseksi. 
 7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
 • Uunissa: 35
 • Keittoaika: 15
 • Kategoria: Pastat, Laatikot
 • Valmistusmenetelmä: Liedellä ja uunissa
 • Ruokakulttuuri: Yleinen

Avainsanat: makaronilaatikko ilman munaa, kesäinen pastaruoka, kesäinen pasta, kesäkurpitsa resepti, kasvispasta kesäkurpitsa, kasvis makaronilaatikko, kevyt makaronilaatikko, tomaattinen makaronilaatikko, terveellinen makaronilaatikko

Jos pidit reseptistä, jaathan sitä eteenpäin! 💕 Voit myös arvostella reseptin ja jättää kommentteja alla ⬇️

Write A Comment

Recipe rating