Jollet ole koskaan sulattanut suklaata, tai olet aina ennen epäonnistunut siinä, älä huoli! Näillä ohjeilla onnistut takuuvarmasti. Suklaan sulattaminen on mukavan helppoa ja suoraviivaista puuhaa, kun vain tuntee tekniikan.

Suklaan sulattaminen kannattaa aina tehdä mikroaaltouunissa. Vesihauteessa sulattaminen on ihan old school, ja lisäksi kohtuuttoman hidasta ja hankalaa. En ikinä sulata vesihauteessa, enkä suosittele sitä muillekaan.

Sama tekniikka sopii kaiken värisille ja merkkisille suklaille – olen käyttänyt tätä menetelmää jo vuosien ajan, sekä vegaanisen että ei-vegaanisen suklaan kanssa.

Artikkelin sisältö

Tarvittavat keittiövälineet

Suklaan sulattamiseen tarvitset vain:

 • mikroaaltouunin
 • mikron kestävän astian
 • lusikan

Mikä on kaikkein olennaisinta suklaan sulattamisessa?

Kaksi olennaisinta asiaa suklaan sulattamisessa ovat matala lämpötila ja kärsivällisyys. Ensimmäisen minuutin aikana tuntuu nimittäin aina siltä, että suklaalle ei tapahdu yhtään mitään.

Siinä kohtaa on iso kiusaus säätää mikroa hiukan isommalle teholle, jotta alkaisi tapahtua jotain. Mutta se on suuri virhe – älä tee niin. Suklaan lämpötila ei saa nousta sulattamisen aikana yli 45 asteen, tai muuten suklaa palaa pilalle.

Ensimmäisen minuutin jälkeen sulaminen kuitenkin toden teolla käynnistyy, ja yhtäkkiä huomaat, että suklaa alkaa muuttaa koostumustaan ihan siinä silmiesi edessä. Kärsivällisyys palkitaan.

Varo tätä: sulatetun suklaan jähmettyminen

Kun sulatat suklaata, älä päästä pientäkään tippaa vettä (tai edes vesihöyryä) roiskumaan suklaan joukkoon. Jos lisäät sulan suklaan joukkoon vähänkin vettä, suklaa jähmettyy kokkareiseksi tai jopa aivan kovaksi. Se menee toisin sanoen pilalle.

Myös kylmän kerman lisääminen suklaan joukkoon saattaa aiheuttaa saman reaktion.

Jos vettä siitä huolimatta joutuu suklaan joukkoon, voit yrittää pelastaa sen lisäämällä pienen tilkan rypsiöljyä suklaan joukkoon.

Suklaan sulattaminen mikrossa vaihe vaiheelta

Aloita paloittelemalla suklaa pienempiin paloihin ja aseta ne mikronkestävään astiaan.

Suklaan sulattaminen - lähtötilanne
Lähtötilanne

Laita astia mikroon ja aseta mikro matalalle teholle, noin 300 W on sopiva teho. Saa olla vähemmänkin, mutta ei enemmän.

Sulata suklaata 30 sekunnin ajan ja ota astia sitten pois mikrosta. Jos olet tehnyt ohjeen mukaan, tässä kohtaa se näyttää edelleen aivan samalta:

Suklaan sulattaminen - 30 sekuntia
30 sekunnin jälkeen – ei muutosta

Laita astia takaisin mikroon ja jatka sulattamista toiset 30 sekuntia. Nyt pitäisi näkyä jo joitain pieniä sulamisen merkkejä aivan astian pohjalla:

Suklaan sulattaminen - 60 sekuntia
60 sekunnin jälkeen

Sekoita suklaata lusikalla ja laita suklaa sitten takaisin mikroon. Jatka sulattamista 30 sekuntia. Nyt suklaa alkaa selvästi sulaa:

Suklaan sulattaminen - 90 sekuntia
90 sekuntia

Sekoita suklaata taas lusikalla. Jatka sitten sulattamista 30 sekunnin ajan. Sulaminen alkaa nyt nopeutua huomattavasti:

Suklaan sulattaminen - 120 sekuntia
120 sekuntia

Sekoita taas lusikalla ja jatka sulattamista 30 sekuntia. Suklaa sulaa jo vauhdilla:

Suklaan sulattaminen - 150 sekuntia
150 sekuntia – lähes valmista

Sekoita taas lusikalla ja siirrä astia takaisin mikroon. Jos suklaasi näyttää samalta kuin viimeisessä kuvassa (yllä), nyt riittää enää pieni viimeistely ja suklaa on täysin valmista.

Jatka sulattamista 30 sekunnin ajan. Nyt suklaa on luultavasti jo täysin sulanutta:

Suklaan sulattaminen - valmis
180 sekuntia – täysin sulaa suklaata

Jos käytit matalampaa sulatustehoa, tai suklaa on eri merkkistä tai käyttämäsi astia johtaa lämpöä eri tavalla, on täysin mahdollista että suklaasi vaatii vielä hiukan lisää sulattelua. Siinä tapauksessa jatka sen sulattamista 30 sekunnin pätkissä, kunnes se on täysin valmista. Muista sekoittaa joka välissä!

Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Suklaan sulattaminen vaihe vaiheelta

Suklaan sulattaminen helposti mikrossa


 • Kirjoittaja: Anna
 • Kokonaisaika: 3 minuuttia

Reseptin kuvaus

Tässä ohjeessa näytän vaihe vaiheelta, miten sulattaa suklaa helposti mikrossa ja miten välttää tavallisimmat sudenkuopat.


Ainesosat

 • n. 150 g suklaata

Valmistusohje

 1. Paloittele suklaa pienempiin paloihin ja aseta ne mikronkestävään astiaan.
 2. Laita astia mikroon ja aseta mikro matalalle teholle, noin 300 W on sopiva teho. Saa olla vähemmänkin, mutta ei enemmän.
 3. Sulata suklaata 30 sekunnin ajan ja ota astia sitten pois mikrosta. Sekoita.
 4. Laita astia takaisin mikroon ja jatka sulattamista 30 sekunnin pätkissä, kunnes suklaa on täysin sulanut. Ota astia pois mikrosta ja muista sekoittaa suklaata jokaisen 30 sekunnin jälkeen!
 • Keittoaika: 3 min
 • Kategoria: Suklaa, Tekniikka
 • Valmistusmenetelmä: Mikrossa
 • Ruokakulttuuri: Yleinen

Avainsanat: suklaa sulatus mikrossa, suklaa sulatus, suklaan sulatus mikrossa, miten pelastaa sulatettu suklaa, voiko suklaan sulattaa mikrossa

Jos pidit reseptistä, jaathan sitä eteenpäin! 💕 Voit myös arvostella reseptin ja jättää kommentteja alla ⬇️

Write A Comment

Recipe rating