Olen kehittänyt täydellisen pannukakun reseptiä aina siitä asti kun ryhdyin vegaaniksi. Tässä se nyt on – tämän paremmaksi se ei voi enää tulla! Yhtä hyvää kuin alkuperäinen ?? Tämä resepti ei sisällä jogurttia eikä soijaa.

Olen suuri pannukakkujen ystävä, joten minulla oli aivan älyttömän korkeat laatuvaatimukset reseptille. Pannukakun tulisi olla kuohkeaa, pehmeää ja pinnaltaan rapeaa. Lisäksi maun tulisi olla ihan aito. En hyväksy ajatusta, että vegaaninen leivonnainen on jokin B-luokan versio aidosta ja alkuperäisestä. Kyllä siitä täytyy saada aivan yhtä herkullista.

Vegaaninen pannukakku, kermavaahtoa ja marjoja

The secret to vegan pancake batter

Koska taikinassa ei käytetä kananmunia, taikina täytyy saada kohoamaan ja pysymään koossa muulla tavoin. Kananmunia ei tarvitse korvata millään erityisellä sidosaineella, mutta jauhojen määrää täytyy hiukan lisätä.

Sen lisäksi taikinaan tarvitaan baking powder and vinegar.

Leivinjauheen määrä (2 ruokalusikallista) taikinassa saattaa yllättää, mutta kyseessä ei ole kirjoitusvirhe. Ilman kananmunia taikina ei kohoa yhtä helposti, joten leivinjauhetta tarvitaan runsaampi määrä. Ei siis kannata kitsastella leivinjauheen kanssa.

Taikinaan lisätään myös hiukan omenasiiderietikkaa. Jollet löydä omenasiiderietikkaa, tähän sopii luultavasti myös omenaviinietikka (en ole kokeillut, mutta ei niiden maussa suurta eroa ole).

Vegaaninen pannukakkutaikina

Etikan ja leivinjauheen yhdistelmä saa taikinan kohoamaan ihan siinä silmiesi edessä! Vältä vatkaamasta taikinaa tarpeettoman paljon, jotta se ei lässähdä.

Frying and browning

Vegaaninen pannukakku kannattaa paistaa kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa taikina saadaan kohoamaan ja kypsymään, ja siinä kestää noin 20 minuuttia. Huomaa, että vegaaninen pannukakku ei pullistu uunissa samalla tavoin kuin kananmunaa sisältävä pannukakku.

Koska taikina ei sisällä eläinperäistä proteiinia, se ei myöskään ruskistu uunissa juuri ollenkaan, joten pannukakku on ensimmäisen paistamisen jälkeen pinnaltaan aivan väritön.

Vegaaninen pannukakku

Jotta saat pannukakkuun rapean, kullankeltaisen pinnan, se kannattaa voidella kasvimaidon ja siirapin yhdistelmällä. Siirappi saa pinnan ruskistumaan ja tekee pannukakun pinnasta ihanan rapean. Lämmitä tilkka kasvimaitoa ja sekoita siihen vaahterasiirappia suhteessa 1+2.

Tip: Saadaksesi pinnan, joka ruskistuu kunnolla, voitele pannukakku kauttaaltaan kahteen kertaan. Kasvimaidon ja siirapin yhdistelmää kannattaa valella pannukakun päälle ihan reilu kerros.

Voitelun jälkeen siirrä pannukakku takaisin uuniin 10 minuutiksi. Tässä kohtaa voit nostaa pellin lähemmäksi uunin ylävastuksia tai käyttää kiertoilmaa. Myös lämpötilaa voi hiukan nostaa.

Vegaaninen pannukakku pinnaltaan ruskistuneena

Serve and enjoy! Please let me know how your pancake turned out in the comments below!

Vegaanista pannukakkua lautasella
Tulosta
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconInstagram Instagram iconPinterest Pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vegan pancakes

täydellinen vegaaninen pannukakkuresepti


1 star2 stars3 stars4 stars5 stars (No reviews)

Ladataan…

 • Author: almost vegan
 • Total time: 40 minutes
 • Portions: 6 1x
 • Diet: Vegan

Reseptin kuvaus

Näin valmistat vegaanista pannukakkua, joka on yhtä hyvää kuin alkuperäinen!


Ingredients

Scale

Dough

 • 5 dl of almond or cashew milk
 • 1 tbsp apple cider vinegar
 • 5 dl vehnäjauhoja (5 dl = 270 g)
 • 2 spoonful of baking powder
 • 0.5 tsp salt
 • 0.5 dl sugar
 • 1 spoon vanilla sugar
 • 100 g vegan margarine (melted)

For lubrication

 • 2 tbsp maple syrup
 • 1 spoon vegetable milk

Valmistusohje

 1. Preheat the oven to 200 degrees Celsius (400 Fahrenheit).
 2. Sekoita kasvimaito ja etikka pienessä kulhossa.
 3. Melt the margarine.
 4. Sekoita kuivat aineet keskenään isommassa kulhossa.
 5. Lisää kasvimaito-etikka-seos kuivien aineiden joukkoon, vähän kerrallaan. Sekoita tasaiseksi mutta vältä tarpeetonta vispaamista, jotta taikina ei lässähdä.
 6. Anna taikinan levätä noin 5 minuuttia. Etikka ja leivinjauhe saavat taikinan kohoamaan ja muodostamaan pieniä ilmakuplia.
 7. Lisää sulatettu margariini taikinan joukkoon ja sekoita varovasti.
 8. Pour the dough onto a baking sheet lined with baking paper.
 9. Bake on the middle level of the oven for 20 minutes.
 10. Lämmitä tilkka kasvimaitoa esimerkiksi mikrossa ja lisää siirappi sen joukkoon.
 11. Remove the tray from the oven and brush the surface of the pancake with the syrup mixture.
 12. Siirrä pannukakku takaisin uuniin ja paista vielä 10 minuuttia.
 • Prep time: 10
 • Cooking time: 30
 • Category: Crepes and pancakes
 • Cooking method: In the oven
 • Cuisine: Finnish

Keywords: best vegan pancake, vegan pancake without yogurt, vegan pancake without soy

If you liked the recipe, please share it! 💖 You can also rate the recipe and leave comments below ⬇️

2 kommenttia

 1. Hei ja kiitos kun sain löytää sivuillesi! Tarkoitus tehdä pääsiäiseksi rahkapiirakkaa vegaaninin tyttären pääsiäiseen ja tytöt varmaan nauttivat samaa. Pannukakkuohje on myös hyvä olla ja tulee kokeiluun luojamme niin suodessa. Kiitos ja Siunattua Pääsiäistä!

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish