Meillä syödään paljon burgereita, joten teimme juhannuksen kunniaksi makutestin viidelle vegaaniselle hampurilaispihville. Arvaatko, mitkä vegaaniset pihvit saivat parhaat pisteet? Katso alta raadin kommentit ja testin voittajat!

Huom. Ostimme kaikki pihvit omalla rahalla ja mielipiteet ovat täysin omiamme.

Testaamamme pihvit

Testasimme seuraavat naudanlihaa jäljittelevät, vegaaniset pihvit:

Plant-Itiä lukuun ottamatta kaikki pihvit olivat meille ennestään tuttuja, mutta niitä oli aina syöty vain yhtä sorttia kerrallaan. Olikin mielenkiintoista nähdä, miten eri pihvit sijoittuvat kun ne kilpailevat tällä tavalla toisiaan vastaan.

Tuotepakkaukset yhteiskuvassa

Katso myös tämä: Helpot vegaaniset briossisämpylät – paras burgerisämpylä 🍔

Miten pihvit testattiin

Täytin jokaisen hampurilaisen aivan samoilla täytteillä, vain pihvi oli eri. Jokaisessa hampurilaisessa oli vegaanisen pihvin lisäksi seuraavat täytteet: salaattia, tomaattia, suolakurkkua, ketsuppia, vegaanista juustoa ja vegaanista majoneesia.

Hampurilaisia maisteltiin siten, että vain minä tiesin mikä pihvi oli kulloinkin kyseessä. Muut perheenjäsenet antoivat arvostelunsa tietämättä pihvin tuotenimeä tai valmistajaa.

Kaikki vegaaniset pihvit arvioitiin seuraavilla kriteereillä:

  • maku
  • rakenne
  • yleisfiilis

Raadissa oli 2 aikuista ja 2 lasta. Kukin raatilainen antoi pihveille 1-5 tähteä ja lisäksi sanallisia kommentteja. Lue alta yhteenveto arvioista!

Testitulokset

Alla olevassa taulukossa näkyy keskiarvo kunkin pihvin saamista pisteistä, ja arvosteluasteikkohan oli siis 1 – 5.

Voittajaksi suoriutui Muu Royale Burger lähes täysillä pisteillä! Tämä ei ihan hirveästi yllättänyt, sillä se on ollut sellainen takuuvarma hampurilaispihvi, joka maistuu aina kaikille, myös perheen nirsoilijalle.

Hampurilainen lautasella
Muu Royale

Muu Royalen huonoin puoli saattaa olla se, että sitä ei useinkaan löydä ruokakaupasta, sillä joku on jo käynyt ostamassa hyllyn tyhjäksi. Saatavuus on epävarmaa, varsinkin jos ostat pihvejä isommalle porukalle. Mutta kuten makutesti todistaa, muitakin koko perheelle maistuvia vaihtoehtoja löytyy kyllä.

Myös Pirkan vegepihvi suoriutui oikein hyvin. Yksi raatilaisista antoi Pirkka vegepihville täydet viisi tähteä, joten sillä on selvästi oma fanikuntansa.

Muut pihvit eivät ihastuttaneet samalla tavalla, mutta saivat kuitenkin ihan kelpo keskiarvon (3,5).

Jos katsotaan pelkkää makua, myös Beyond Meat pärjäsi oikein hyvin. Ongelmana oli, että sen maku oli jo liiankin lihaisa osalle raatilaisista – tuntui kuin söisi oikeaa jauhelihapihviä. Toisaalta se voi olla ihan positiivinenkin asia monelle sekasyöjälle tai vasta äskettäin kasvipohjaiseen ruokavalioon siirtyneelle. Tutut maut ovat tärkeitä.

Jos katsotaan pihvin rakennetta ja ulkonäköä, Muu Royale ja Beyond Meat muistuttivat eniten aitoa hampurilaispihviä. Ne olivat myös testin paksuimmat pihvit.

Vapaat kommentit

Alla vielä raatilaisten vapaita kommentteja pihveistä.

PihviVapaat kommentit
Pirkka Vegepihvi”Ihan perushyvä pihvi. Maku jotenkin turhan makea.”
”Pysyi hyvin kasassa. Pihvissä oli juuri oikea koostumus.”
”Hyvää! Kaikki oli hyvää. Olisin ottanut lisääkin, jos mahdollista.”
Beyond Meat Beyond Burger”Liiankin lihaisa maku vegaanille. Ällötti.”
”Pihvi hajosi.”
”Tätä ottaisin mielelläni lisääkin!”
”Hajosi.”
”Tässä oli joku juttu, mistä en pitänyt. Muuten hyvä.”
Plant-It Meat-Free Burger”Maussa on jotain outoa, jotain mistä en pidä.”
”Rakenne oli tosi hyvä.”
”Oli tosi hyvä, en tiedä oliko tässä mitään mistä en pitänyt.”
Muu Royale Burger”Maku on jotenkin hodarimainen. Makkaramainen jälkimaku.”
”Oli hyvä!”
Muu Premium Burger”Pysyi hyvin kasassa.”
”Ihan ok. Tässä oli jotain mistä en pitänyt.”

Pakastettuna vs sulatettuna paistaminen

Teimme myös pienen vertailun siitä, kannattaako pakastepihvi sulattaa ennen käyttöä vai voiko sen yhtä hyvin paistaa jäisenä. Vertailimme Beyond Meat ja Plant-It -pihvien rakennetta ja makua kummallakin tavalla valmistettuna.

Yllä olevaan, viralliseen makutestiin otettiin mukaan vain sulatettuna paistetut pihvit.

Pihvien ulkonäkö ja rakenne oli paistamisen jälkeen täysin sama riippumatta siitä, oliko pihvi sulatettu ennen paistamista vai ei. Tämän perusteella oletimme, että makukin olisi täysin vastaava.

Makutesti antoi kuitenkin eri tulokset – pakastettuna paistetut pihvit saivat kauttaaltaan huonommat pisteet kuin sulatettuna paistetut pihvit. Beyond Meatin kohdalla jäisenä paistaminen laski pisteitä keskimäärin 1 tähden verran. Tuotepakkauksessa kehotetaan sulattamaan pihvi ennen käyttöä, joten sille on hyvät perusteet.

Plant-Itin kohdalla tuotepakkauksessa ei lue sulattamisesta mitään ja jäisenä paistaminen laskikin pisteitä vain keskimäärin puolisen tähteä.

Ero ei ollut suuri, mutta tämän perusteella suosittelemme sulattamaan vegaaniset pihvit ennen käyttöä. Se onnistuu mikron sulatusteholla muutamassa minuutissa, joten ajallisesti siinä ei paljon häviä ja lopputulos on parempi.

Write A Comment