Kokosin yhteen 10 parasta lämmintä reseptiä, jotka on helppo valmistaa reissun päällä. Nämä reseptit eivät vaadi erikoisia ainesosia ja löydät lähes kaikki ainekset vähän pienemmästäkin ruokakaupasta.

Ainoastaan manteli- ja cashewmaito, soijarouhe sekä ravintohiivahiutaleet ovat tuotteita, jotka kannattaa ottaa mukaan kotoa jos on yhtään epävarma paikallisen ruokakaupan valikoimasta. Onneksi nämä kaikki säilyvät hyvin huoneenlämmössä, ja kasvimaitoja lukuun ottamatta nämä ainekset eivät myöskään paina juuri mitään.

Vegaaninen kinkkupasta

Helpoista helpoin vegaaninen ”kinkkupasta”

Tätä pastaa olen valmistanut reissun päällä useita kertoja mm. vuokramökillä. Pastaa valmistuu kerralla iso satsi, jolla ruokkii isonkin porukan.

Tätä reseptiä varten tarvitset uunin, ison kattilan pastan keittämiseen, sekä jonkinlaisen ison uunivuoan tai kaksi pientä.

Ainoat reseptin kannalta kriittiset ainesosat ovat vegaaninen kinkun korvike sekä vegaaninen juustoraaste (tai raastettavaksi soveltuva vegaaninen palajuusto). Loput ainesosat löytyvät ihan jokaisesta kaupasta.

Kesäkeittoa lautasella

Helppo vegaaninen kesäkeitto

Kesäkeitto on ihanan joustava kesäruoka, sillä voit käyttää siihen juuri niitä kasviksia joita satut löytämään.

Jos olet matkustamassa pienelle paikkakunnalle, yksi manteli- tai cashewmaito kannattaa pakata mukaan matkatavaroihin, sillä niitä ei välttämättä löydy kaikista kaupoista. UHT-maidot säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä, joten tällä tavalla varmistat että haluamaasi kasvimaitoa löytyy juuri silloin kun sitä tarvitaan.

Kaikki muut ainekset löydät kaupasta kuin kaupasta.

Lämpimiä savutofuleipiä lautasella

Lämpimät vegaaniset savutofuleivät

Nämä lämpimät savutofuleivät valmistuvat nopeasti ja sopivat hyvin retkievääksi, sillä ne maistuvat myös kylmänä.

Leivät voi valmistaa joko liedellä, grillissä tai uunissa.

Vegaaniset tortillat

Vegaaniset tortillat kahdella helpolla täytteellä

Kun puhutaan retkiruoasta, ei kannata unohtaa tortilloja. Viime kesänä kokkailimme tortilloja leirinuotiolla täysin alkeellisissa olosuhteissa ja lopputulos oli suuri menestys! Keitin soijarouhetta vedessä (1 osaa soijarouhetta ja 2 osaa vettä) noin 5 minuuttia ja lisäsin sitten sekaan tacomaustetta.

Tortillatarvikkeita löytyy hyvin pienemmistäkin kaupoista, joten tässä on vain oma mielikuvitus rajana.

Vinkki: Soijarouhe on niin kevyttä ja hyvin säilyvää, että sitä kannattaa pakata mukaan matkatavaroihin, jollei ole aivan varma siitä että sitä löytyy matkakohteesta.

Pasta carbonaraa lautasella

Vegaaninen pasta carbonara

Tämä hyvän mielen ruoka valmistuu helposti myös reissun päällä. Tarvitset vain reseptiin soveltuvaa kasvimakkaraa sekä tavallisia, joka kaupasta löytyviä aineksia.

Ravintohiivahiutaleet ovat erikoisvalmiste, joita ei pienemmistä kaupoista löydä, mutta hiutaleita voi helposti pakata mukaan matkalle sillä ne eivät paina käytännössä yhtään mitään. Toisaalta ravintohiivahiutaleet voi tästä reseptistä jättää kokonaan poiskin – lisää silloin hiukan enemmän muita mausteita.

Papukastiketta ja pastaa lautasella

Lempeä ranskalainen papukastike

Tähän nopeaan ranskalaiseen papukastikkeeseen käytetään vain tavallisia perus aineksia, joita löytyy pienemmästäkin ruokakaupasta. Jos kaurapohjaista ranskankermaa ei löydy, voit käyttää sen tilalla myös kaurakermaa.

Balsamiviinietikan voi jättää reissun päällä kokonaan pois.

Vegaanista nakkistroganoffia astiassa

Nopea vegaaninen nakkistroganoff

Myös vegaaninen nakkistroganoff valmistuu helposti reissun päällä, sillä se on helppo ja suoraviivainen valmistaa ja siihen voi käyttää lähes mitä tahansa vegemakkaraa.

Salaattia kulhossa

Lämmin mausteinen kikhernesalaatti

Tämä lämmin ruokaisa salaatti valmistuu nopeasti ja maistuu yhtä hyvin kylmänäkin. Pakkaa salaatti mukaan myös retkelle tai piknikille.

Katso reseptin alta vinkit, joilla sitä saa muokattua vielä yksinkertaisemmaksi mikäli kaikkia aineksia ei löydy lomakohteen kaupasta.

Vegaaninen soija-perunakiusaus

Helppo vegaaninen soija-perunakiusaus

Soija-perunakiusaus on toinen resepti, jota olen valmistanut useita kertoja mökkiolosuhteissa. Kiusaus valmistuu helposti uunipellillä ja sitä valmistuu kerralla iso annos, josta riittää isommallekin porukalle.

Jos valkosipulin makuista tuorejuustoa ei löydy, voit helposti korvata sen maustamattomalla tuorejuustolla, jonka sekaan lisäät tuoretta murskattua valkosipulia sekä makeaa chilikastiketta. Olen tehnyt näin itsekin, ja lopputulos on aivan identtinen alkuperäisen reseptin kanssa.

Hampurilainen lautasella

Vegaaniset burgerit omilla täytteillä

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä: vegaaniset burgerit ovat täydellistä reissuruokaa. Pihvit voi paistaa joko grillissä, nuotiolla tai liedellä.
Jokainen ruokailija voi täyttää hampurilaisen omaan makuunsa sopivaksi.

Kaupoista löytyy nykyään lukuisia hyviä vegaanisia pihvejä hampurilaisen täytteeksi. Katso täältä makutestimme tulokset!

Jos pidit tästä artikkelista, jaathan sitä eteenpäin! 💕 Voit myös jättää kommentteja alla ⬇️

Write A Comment